Opaion Bt

Kedves olvasoink, a MARA szeretne meglepni benneteket az advent minden napjan egy-egy aprosaggal. Minden korosztaly talal majd benne neki valo jatekot! Mivel szem elott tartjuk az okologiai szempontokat, es nem szeretnenk feleslegesen papirt hasznalni, ez az adventi naptar csak online valtozataban erheto el. A szamokra kattintva letolthetoek es nyomtathatoak a meglepetesek. Jo nyitogatast es szep unnepeket kivan a MARA factory!

MARA-factory


A Mara Factory, igényes egyedi készítésű bútorokat, illusztrációkat, játékokat, és teljes gyerekszoba design-t nyújt elérhető áron. Budapesti és vidéki gyerekprogramokat ajánlunk, és gyermekfoglalkozásokat szervezünk

Írj nekünk: radnotiblanka@gmail.com, regifoxmariann@gmail.com

vagy hívj fel: 0036 70 942 1507 or 0036 30 959 144,

de élőben is megnézheted a Nyitott Mappában
( Budapest, XIII. kerület, Radnóti Miklós utca 41.)


 

 

 

 

 

Hol lakik a Mikulas?
Ezt senki sem tudja pontosan megmondani a felnőttek közül..legalábbis mostanáig. A napokban egy palackpostából előkerült egy térkép, amit gyerekek találtak meg Kanada partjainál egy strandon. A Mikulás térképet csak a gyerekeknek szabad megnézni.Varazslat van rajta, ami megvédi. Szerencsére úgy van megrajzolva, hogy a felnőttek akarmennnyit nézegetik, másnapra mindent elfelejtenek, amit rajta lattak. Ez azért fontos, mert külonben egy csomó felnőtt elindulna azonnal leskelődni a mikulás és a manói után, és tönkretennék a munkájukát meg az egesz meglepetést. a felnőttek hajlamosak a legjobb játekokat elrontani.

És most lássuk a térképet. A Mikulás Grönland szigetén él, ami nagyon közel esik az Északi-sarkhoz. Ez a viláag legnagyobb és egyik leghidegebb szigete.Eredetileg eszkimók laktak itt, sőt, most is laknak még, és nagyon jó barátsagban vannak a Mikulással, sokat segítenek neki a ház körül, a szállításban, és jó barátok. A sziget nyugati partjátol a legkönnyebb megközeliteni a Mikulás-házát (ha egyáltalán mondhatjuk, hogy könnyű...mert egyáltalán nem az. Szörnyű az időjárás arrafelé néha mínusz 70 fok is van..) Ha mégis megprobálna egy szerencsés gyerekcsapat, Disko-obol partjainál kell kikötni a szigeten, és Uumannak városába kell menni. Innen még 601 kilométert kell menni keletre, a sziget szívébe, és 856 kilométert északnak, felfelé. Ez itt az örök hó hazája, nagyon hideg van. Rénszarvasok sétalnak a kertben zuzmó után kutatva, jegesmedvek őrzik jéghegyeken a birtokot es fókak úszkalnak a tengerben. Télen hetekig nem jön fel a nap az égre, de ez a mikulasnak jó, mert még nagyobb titokban készülhetnek az ajandekai. Nyáron viszont meg lehet itt figyelni az északi fény csodajat!
Nyomtassatok ki a térkep darabjait napról-napra, majd ragasszátok össze. szerencsés, akinek ez megvan, nagyon ritka darab. Ne aggodjatok, a felnőttek hiaba nezik, nem tudjak megjegyezni.. Nemsokára a mikulás házába is bepillanthattok, de addig is keressétek a térkép többi részletét, hogy megtudhassátok a titkot!

Az alábbi linkre kattintva megtaláljátok az első térkép-részletet:

http://marafactory.com/files13.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://marafactory-advent.blog.hu/api/trackback/id/tr353428668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása